Veel gestelde vragen over bezoeken en shoppen

1. Ik kom een hele dag naar Waregem. Waar parkeer ik het best?

Als je voor een langere periode wil parkeren, kan je best parkeren aan de gratis randparkings. De Markt van Waregem bevindt zich op 700 meter van die parkings.

Wil je jouw wagen toch in het centrum parkeren? Dan kan dat in twee ondergrondse parkings in het centrum: parking Het Pand en Zuiderpromenade. Tussen 9.00u. en 18.00u. kost dit 0,50 euro per begonnen uur. Tussen 18.00u. en 9.00u. betaal je 0,30 euro per begonnen uur. Het eerste uur is steeds gratis.

2. Parkeren voor een korte boodschap was moeilijk. Zal dat verbeteren?

Dit was inderdaad een probleem. Er was heel weinig parkeerrotatie in het centrum. Er zijn nu Shop&Go-plaatsen waar je 30 minuten gratis kan parkeren, om korte boodschappen te doen.
De parkeerplaatsen zijn uitgerust met een sensor en je hoeft er geen parkeerticket te nemen. Wanneer je langer dan 30 minuten op zo een plaats parkeert, krijgt de parkeerwachter een signaal binnen en zal hij ter plaatse komen om een parkeerboete van 25 euro uit te schrijven.

In de groene zone kan je buiten de Shop&Go-plaatsen ook 30 minuten gratis parkeren mits het nemen van een parkeerticket aan een parkeerautomaat. Betaal je met de parkeerapp dan zijn de eerste 30 minuten steeds gratis.

In de ondergrondse parkings krijg je steeds 1 uur gratis. Indien je je ticket hebt ingescand met de parkeerapp wordt het gratis uur steeds verrekend.

Gemeenteplein 2
8790
Waregem
056 62 13 95
Toon alle