Blauwe zone (werken)

de groene zone

De groene zone of dienstenzone bevindt zich in het zuidelijke gedeelte van het centrum.

Rode zone

De rode zone of de runshoppingzone bevindt zich op de Markt en in de vier voornaamste winkelstraten van Waregem: Stormest

In de blauwe zone moet je een parkeerschijf leggen. Werk je ten minste halftijds in het centrum, dan kan je ook een abonnement aanvragen. In de blauwe zone stationsomgeving is geen abonnement mogelijk.

Uurtarief

In de blauwe zone betaal je niet. Je bent wel verplicht om je parkeerschijf te leggen van maandag tot en met zaterdag, telkens tussen 9.00u. en 18.00u. Tenzij anders aangegeven, kan je hiermee 2 uur gratis parkeren.

Abonnement

  • Wie minimum halftijds werkt in de blauwe zone (centrum), kan een abonnement aanvragen.
  • Wie een zorgbehoevend familielid (wettelijke partner, ouders of kind(eren)) heeft die in de rode, blauwe of groene zone woont, kan een abonnement kopen voor de groene of blauwe zone.

Een abonnement kost 15 euro per maand of 165 euro per jaar. Je kan je abonnement aanvragen via het e-loket, in de stadswinkel of door dit formulier in te vullen en met de nodige bijlagen door te mailen naar parkeren@waregem.be.

Je kan natuurlijk ook gebruik maken van de gratis parkeermogelijkheden op wandelafstand van de blauwe zone. Ook de fiets is steeds een prima alternatief!

Blauwe zones in Waregem

  • uitgebreide zone in het stadscentrum
  • Aloïse Biebuyckstraat
  • zone achter het station: Boulezlaan, Felix De Ruyckstraat, August Craslaan, Vandewoestijnelaan, Ter Elststraat, Koningin Fabiolalaan en Vijfseweg (van nummer 1 t.e.m. nummer 60)
 

 

 
Gemeenteplein 2
8790
Waregem
056 62 13 95
Toon alle