Groene zone (werken)

Rode zone

De rode zone of de runshoppingzone bevindt zich op de Markt en in de vier voornaamste winkelstraten van Waregem: Stormest

Blauwe zone

In de blauwe zone moet je een parkeerschijf leggen.

De groene zone of dienstenzone bevindt zich in het zuidelijke gedeelte van het centrum. Hier moet je betalen om te parkeren: per uur aan de automaat of via de parkeer-app. Werk je ten minste halftijds in het centrum, dan kan je ook een abonnement aanvragen.

Uurtarief

Van maandag tot en met zaterdag, van 9.00u. tot 18.00u., moet je een ticket nemen aan de automaat of je parkeerbeurt registeren via de parkeer-app . 
Het eerste half uur is gratis, nadien betaal je 0,30 euro per uur.

Abonnementen

  • Wie minimum halftijds werkt in de groene zone, kan een abonnement aanvragen.
  • Wie een zorgbehoevend familielid (wettelijke partner, ouders of kind(eren)) heeft die in de rode, blauwe of groene zone woont, kan een abonnement kopen voor de groene of blauwe zone.

Een abonnement kost 15 euro per maand of 165 euro per jaar. Je kan je abonnement aanvragen via het e-loket, in de stadswinkel of door dit formulier in te vullen en met de nodige bijlagen door te mailen naar parkeren@waregem.be.

Je kan natuurlijk ook gebruik maken van de gratis parkeermogelijkheden op wandelafstand van de groene zone. Ook de fiets is steeds een prima alternatief!

 

 

 
Gemeenteplein 2
8790
Waregem
056 62 13 95
Toon alle