Groene zone (wonen)

Rode zone

De rode zone of de runshoppingzone bevindt zich op de Markt en in de vier voornaamste winkelstraten van Waregem: Stormest

Blauwe zone

In de blauwe zone moet je een parkeerschijf leggen. Bewoners kunnen een bewonerskaart aanvragen.

De groene zone of dienstenzone bevindt zich in het zuidelijke gedeelte van het centrum. Hier moet je betalen om te parkeren: per uur aan de automaat of via de parkeer-app. Als bewoner heb je recht op een parkeervergunning voor bewoners.

Uurtarief

Van maandag tot en met zaterdag, van 9.00u. tot 18.00u., moet je een ticket nemen via de automaat of je parkeerbeurt registeren via de parkeer-app.  
Het eerste half uur is gratis, nadien betaal je 0,30 euro per uur.

Parkeervergunning voor bewoners

Als je in de groene zone woont, kan je een parkeervergunning voor bewoners aanvragen. Er zijn verschillende mogelijkheden. Ofwel vraag je een vergunning aan waarmee je kan parkeren in de omgeving van je huis, ofwel vraag je een vergunning aan waarmee je in de volledige groene zone kan parkeren. Er zijn een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen. Je vindt de voorwaarden op de specifieke pagina van de bewonerskaarten.

De eerste parkeervergunning waarmee je in de omgeving van je huis kan parkeren is gratis. De tweede kost 100 euro per jaar.

Je kan ook een kaart aanvragen waarmee je in de volledige groene zone kan parkeren. Deze kost 165 euro per jaar.

Je kan je parkeervergunning voor bewoners aanvragen via het e-loket of in de stadswinkel.

 

Abonnement

Wie een zorgbehoevend familielid (wettelijke partner, ouders of kind(eren)) heeft die in de rode, blauwe of groene zone woont, kan een abonnement kopen voor de groene of blauwe zone.
Een abonnement in de groene of blauwe zone kost 15 euro per maand of 165 euro per jaar. Je kan dit aanvragen via het e-loket of in de stadswinkel.

 

Gemeenteplein 2
8790
Waregem
056 62 13 95
Toon alle