Groene zone (wonen)

De groene zone of dienstenzone bevindt zich in het zuidelijke gedeelte van het centrum. Hier moet je betalen om te parkeren: per uur aan de automaat of via de parkeer-app. Als bewoner heb je recht op een bewonerskaart. De eerste is gratis, bijkomende kaarten zijn betalend.

Uurtarief

Van maandag tot en met zaterdag, van 9.00u. tot 18.00u., moet je een ticket nemen via de automaat of je parkeerbeurt registeren via de parkeer-app.  
Het eerste half uur is gratis, nadien betaal je 0,30 euro per uur.

Bewonerskaarten

Als je in de groene zone woont, kan je een bewonerskaart aanvragen. Met deze kaart kan je parkeren in de omgeving van je huis. Er zijn een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen. Je vindt de voorwaarden op de specifieke pagina van de bewonerskaarten.

De eerste bewonerskaart in de groene zone is gratis. De tweede kost 100 per jaar. De derde en volgende kaarten kosten 200 euro per jaar.
Je kan je bewonerskaart(en) aanvragen via het e-loket of in de stadswinkel.

Met een bewonerskaart voor de groene zone mag je enkel parkeren in de deelzone waarvoor jouw bewonerskaart geldt!

 deelzones bewonerskaarten parkeren

Abonnement

Wie een zorgbehoevend familielid (wettelijke partner, ouders of kind(eren)) heeft die in de rode, blauwe of groene zone woont, kan een abonnement kopen voor de groene of blauwe zone.
Een abonnement in de groene of blauwe zone kost 15 euro per maand of 165 euro per jaar. Je kan dit aanvragen via het e-loket of in de stadswinkel.

 

Parkeeroverzicht op kaart

Het parkeerplan verdeelt het centrum van Waregem in vier zones.

Rode zone

De rode zone of de runshoppingzone bevindt zich op de Markt en in de vier voornaamste winkelstraten van Waregem: Stormest

Blauwe zone

In de blauwe zone moet je een parkeerschijf leggen. Bewoners kunnen een bewonerskaart aanvragen.

Gemeenteplein 2
8790
Waregem
056 62 13 95
Toon alle