Met de fiets

De fiets is in veel gevallen een prima alternatief! In het nieuwe parkeerbeleid krijgt de fiets dan ook een belangrijke plaats. We voorzien hiervoor in ondersteuning, zodat het nog makkelijker wordt...

Fietskluizen

Wie in Waregem werkt maar onmogelijk het volledige traject kan afleggen met de fiets, kan gebruik maken van een fietskluis op de parking aan Waregem Expo. Je parkeert je wagen op de parking, neemt je (eigen) fiets uit de fietskluis en zet je tocht verder naar het werk. 's Avonds berg je je fiets terug veilig op in de kluis en rij je met de wagen terug naar huis. Meer info over de praktische kant volgt later.

Fietsstallingen

In het centrum is er sowieso al veel gelegenheid om je fiets te stallen. Er zijn altijd 870 fietsstallingen beschikbaar, verspreid over de ruime omgeving van winkelcentrum Het Pand.

Bluebikes

In Waregem bevindt zich momenteel één bluebike-verdeelpunt: in het station. Vanaf 3 oktober komt er een tweede verdeelpunt aan de parking Waregem Expo. Dus ook als je zelf geen fiets hebt, kan je hier je auto parkeren en je tocht verderzetten met een Bluebike. Meer info lees je hier.

Fietslease

Een derde initiatief dat gesteund wordt door de stad is het leasen van een fiets. Vanaf 3 oktober betaalt de stad hiervan 10 euro per maand terug! Dit wel op voorwaarde dat je als werknemer geen parkeerabonnement aanvraagt.

Verdere voorwaarden en aanbieders: vanaf september beschikbaar.

Gemeenteplein 2
8790
Waregem
056 62 13 95
Toon alle