Renovatiewerken Het Pand gestart

Op maandag 1 februari 2021 zijn de renovatiewerken van start gegaan. Het einde van de werkzaamheden is voorzien in augustus 2022. Tijdens deze periode is er enige hinder in de omgeving rond de werf. We doen er uiteraard alles aan om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Werfzones

Een deel van de parking Meersstraat en de Markt zullen dienen als werfzone en werfinrit. Vrachtwagens en werfvoertuigen zullen er dan ook regelmatig de werf inrijden. De eerste fase van de renovatie betreft voornamelijk afbraakwerken. Dat brengt lawaai en stof met zich mee.

Ondergronds parkeren Pand

Tijdens de volledige duur van de renovatiewerken kunnen alleen abonnees parkeren in de ondergrondse parking Het Pand. We verwijzen kortparkeerders vanaf vandaag dan ook door naar de parking Zuiderpromenade of de gratis randparkings langs de ring. Met andere woorden: een ticket nemen aan de inrit van parking Het Pand is niet meer mogelijk. Ook een doorrit door de parking kan niet meer.

Voetgangers

Ook voor voetgangers is het tijdens de renovatiewerken niet mogelijk om door Het Pand van / naar de Markt te gaan. Vanaf de parking Meersstraat is de aangewezen route via het kleine Meersstraatje en de Stormestraat. Vanop de Zuiderpromenade gaat u naar de Markt via de Holstraat.

Stadhuis en postkantoor bereikbaar

Het stadhuis en postkantoor blijven wel bereikbaar, maar enkel via de Zuiderpromenade. Alle liften, trappen … in de parking Pand zijn ook afgesloten. Het is dan ook niet mogelijk om van de parking Pand rechtstreeks naar boven te komen richting stadhuis, postkantoor, CC De Schakel …

We geven op regelmatige basis een inkijk in de werken. Zo mis je niks van de ingrijpende renovatiewerken.

Created at: 09/02/2021