Rode zone (bezoeken)

Groene zone (bezoeken)

De groene zone of dienstenzone bevindt zich in het zuidelijke gedeelte van het centrum.

Blauwe zone (bezoeken)

In de blauwe zone moet je een parkeerschijf leggen. Bewoners kunnen een bewonerskaart aanvragen.

De rode zone of de runshoppingzone bevindt zich op de Markt en in de vier voornaamste winkelstraten van Waregem: Stormestraat, Holstraat, Stationsstraat en Keukeldam. Aangezien de parkeerdruk daar vandaag zeer hoog is, en de rotatie laag, is dit de duurste zone.  Enkel bewoners kunnen onder bepaalde voorwaarde een bewonerskaart aanvragen.

Wie lang in Waregem wil vertoeven, parkeert zijn auto best ergens anders. Wie snel even in een winkel wil binnenspringen, kan terecht op de Shop & Go plaatsen.

Uurtarief

Van maandag tot en met zaterdag, van 9.00u. tot 18.00u. moet je een ticket nemen via de automaat of je parkeerbeurt registreren via de parkeer-app.
Je betaalt 1 euro voor het eerste uur. Voor twee uur betaal je 2,5 euro en 3 uur parkeren in de rode zone kost je 4 euro.

Gratis kortparkeren op de shop & go's

In de rode zone worden verschillende Shop & Go plaatsen aangelegd. Dit zijn gratis parkeerplaatsen met een sensor. Je kan er 30 minuten gratis staan.
Sta je langer stil op een Shop & Go-plaats? Dan verwittigt de sensor onmiddellijk de parkeerwachters die je dan kunnen beboeten.

Wil je langer parkeren?
Dan wijk je best uit naar andere zones of de gratis randparkings op wandelafstand van het centrum.

Gemeenteplein 2
8790
Waregem
056 62 13 95
Toon alle