Rode zone (werken)

de groene zone

De groene zone of dienstenzone bevindt zich in het zuidelijke gedeelte van het centrum.

Blauwe zone

In de blauwe zone moet je een parkeerschijf leggen.

De rode zone of de runshoppingzone bevindt zich op de Markt en in de vier voornaamste winkelstraten van Waregem: Stormestraat, Holstraat, Stationsstraat en Keukeldam. Aangezien de parkeerdruk daar vandaag zeer hoog is, en de rotatie laag, is dit de duurste zone.

Wie lang in Waregem wil vertoeven, parkeert zijn auto best ergens anders. Wie snel even in een winkel wil binnenspringen, kan terecht op de Shop & Go plaatsen.

Uurtarief

Van maandag tot en met zaterdag, van 9.00u. tot 18.00u., moet je een ticket nemen via de automaat of je parkeerbeurt registreren via de parkeer-app
Je betaalt 1 euro voor één uur. Voor twee uur betaal je 2,5 euro en 3 uur parkeren in de rode zone kost je 4 euro.

Abonnement

In de rode zone kan je geen abonnement aanvragen. Werk je ten minste halftijds in de rode zone?  Dan zijn er deze mogelijkheden:

Wie een zorgbehoevend familielid (wettelijke partner, ouders of kind(eren)) heeft die in de rode, blauwe of groene zone woont, kan een abonnement kopen voor de groene of blauwe zone. Een abonnement voor die zone kost 15 euro per maand of 165 euro per jaar. Je kan zo een abonnement aanvragen via het e-loket of in de stadswinkel.

Met de fiets

Een prima alternatief is natuurlijk de fiets! Vraag je als werknemer in het centrum geen parkeerabonnement aan, dan kan je van de stad een tegemoetkoming komen als je een fietslease aangaat.

Gemeenteplein 2
8790
Waregem
056 62 13 95
Toon alle