Rode zone (wonen)

De rode zone of de runshoppingzone bevindt zich op de Markt en in de vier voornaamste winkelstraten van Waregem: Stormestraat, Holstraat, Stationsstraat en Keukeldam. Aangezien de parkeerdruk daar vandaag zeer hoog is, en de rotatie laag, is dit de duurste zone.  Bewoners kunnen onder bepaalde voorwaarden een bewonerskaart aanvragen.

Wie lang in Waregem wil vertoeven, parkeert zijn auto best ergens anders. Wie snel even in een winkel wil binnenspringen, kan terecht op de Shop & Go plaatsen.

Uurtarief

Van maandag tot en met zaterdag, van 9.00u. tot 18.00u., moet je een ticket nemen via de automaat of je parkeerbeurt registreren via de parkeer-app.
Je betaalt 1 euro voor één uur. Voor twee uur betaal je 2,5 euro en 3 uur parkeren in de rode zone kost je 4 euro.

Bewonerskaart

Wie in de rode zone woont en geen private parkeerplaats heeft, kan een bewonerskaart aanvragen. De kaart kost 125 euro per jaar voor de eerste kaart, 200 euro voor de tweede kaart. Je kan maximum twee kaarten per adres aanvragen.

Heb je wel een private parkeerplaats maar twee auto’s? Dan kan je een abonnement aanvragen in de groene zone.
Je kan je bewonerskaart(en) aanvragen via het e-loket of in de stadswinkel.

Abonnement

Enkel wie een zorgbehoevend familielid (wettelijke partner, ouders of kind(eren)) heeft die in de rode, blauwe of groene zone woont, kan een abonnement kopen voor de groene of blauwe zone.
Een abonnement voor de groene of blauwe zone kost 15 euro per maand of 165 euro per jaar. Je kan dit aanvragen via het e-loket of in de stadswinkel.

Blauwe zone

In de blauwe zone moet je een parkeerschijf leggen. Bewoners kunnen een bewonerskaart aanvragen.

Groene zone

De groene zone of dienstenzone bevindt zich in het zuidelijke gedeelte van het centrum.

Gemeenteplein 2
8790
Waregem
056 62 13 95
Toon alle